OM YOGAVEDA

 

Välkommen till YOGAVEDA

En plats för styrka, smidighet, avspänning och inre frid

Här har du kommit till en oas mitt i Hamburgsund. Yogastudion har plats för 14 deltagare och du får njuta av yoga anpassad efter år och väder. Du kan komma på introduktion, nybörjargrupp eller fortsättningsgrupp, för samtal eller för ayurvedisk hälsorådgivning. Du är också varmt välkommen på någon av våra retreats, kurser, föredrag och program.

YOGAVEDA
står för Yoga och Ayurveda. Båda discipliner drar nytta av varandras metoder och filosofi för att stimulera hälsa och ett lyckligt liv. Den ayurvediska yogan baseras på Kundaliniyoga.

Yogan består av rörelser, andning, meditation och mantran. I rörelserna har man ofta tagit efter hur djuren sträcker, böjer, vrider och tänjer sig.
Ayurvedan innehåller 5 000-årig kunskap om hur man bygger en gynnsam livsstil utifrån sin konstitution, eller dosha, som man använder som begrepp.

Jag som driver YOGA VEDA heter Lucia Severed och har yogat i mer än trettio år. Sedan 30 år har jag även arbetat som konsult, coach, terapeut och kursledare för entreprenörer, chefer och ledare. Mina utbildningar är MediyogalärareAyurevedisk hälsovägledare och yogaledareyogaterapeut, psykosyntescoach, frigörande andningspedagog och jurist. Jag har rest mycket, skrivit böcker och föreläst om affärsutveckling, samarbete, nätverk, kreativitet och ledarskap. Sedan några år njuter jag av att bo i den vackra miljön runt Hamburgsund.

Hör gärna av dig

Fyll i formuläret nedan eller smsa till mig på 0703321320 - så ringer jag upp!

VÄGBESKRIVNING

Gamla Vägen 12, Hamburgsund


Bo i Hamburgsund

Det finns flera pärlor att bo på förutom AirBnB om du vill vara hyggligt nära händelsernas centrum och yogalokalen.

Till fots
Hamburgsunds Bed & Breakfast. Du hittar dem ittemot ICA och ovanpå Hamburgsunds Fisk & Skaldjur.

Med bil eller cykel
Rörviks Camping, som ligger riktigt naturskönt, kan du campa eller hyra rum hos. Vi har avtal om boende i rum till bra priser. Det tar 10 minuter med cykel till centrum. 3 minuter med bil.

Kustnära Vandrarhem finns några snäpp längre bort. Ett trevligt vandrarhem med personlig touche.

Till havs
Väderöarnas Värdshus

När du ändå är här
Det finns det många fina utflyktsmål t ex
Hamburgö
Hornbore Ting - en årlig vikingamarknad
Valön

och nästan överallt möter du det underbara havet...

SOCIALA MEDIER

Häng med oss på Facebook i den yogagrupp som passar dig bäst.

Du hittar oss också på Instagram
#yogaveda_hamburgsund

BLOGG

YOGA RETREAT

En helg för ditt inre ljus i höstmörkret! Ladda batterierna, mjuka upp kropp och sinnen och gå inåt.

Läs mer
Ord som berör

Det portugisiska begreppet Saúde dage (hälsa dagar) väcker en känsla i mig av innerlighet och närvaro. Vilka ord berör dig?

Läs mer

Sömnproblem?
Om du inte stött på ASMR så är det dags att prova!
ASMR betyder Autonomous sensory meridian response och innebär t ex att någon med dämpad röst - gärna viskningar - skapar olika behagliga ljud som ger dig godis för hjärnan. Läs gärna mer här.
Du kan även lyssna på ett kort klipp från SVT här
Det finns ett stort utbud ASMR på Youtube, t ex Darling. Det är många unga som nappar på det och i vissa fall är det en hel del prat. En del är tysta och låter bara sin skapade ljud komma igenom. Här är ett exempel.
Sov gott!
Läs hela inlägget »

Kontakt

Du når Lucia på 0703-321320

info@yogaveda.se