En oas för yoga, kreativitet och reflektion

YogaVeda hittar du mitt i Hamburgsund, en vacker Västkustort vid havet!

 

Välkommen till YOGA VEDA.
Här har du kommit till en oas mitt i Hamburgsund nära himmel och hav. Yogastudion har plats för 14 deltagare och du får njuta av skön yoga anpassad efter år och väder utifrån Ayurvedans 5000-åriga erfarenhet inom hälsa. Du kan komma på introduktion, nybörjargrupp eller fortsättningsgrupp, för samtal eller för ayurvedisk hälsorådgivning. Vill du dessutom fördjupa dina kunskaper om ayurveda så finns det flera möjligheter liksom att göra ett omtag i ditt liv för att utveckla din potential.


YOGA VEDA
står för Yoga och Ayurveda och hjälper till att skapa ett skönare liv både fysiskt, mentalt och själsligt. Båda discipliner drar nytta av varandras metoder och filosofi för att stimulera hälsa och ett lyckligt liv.
Den ayurvediska yogan baseras på Kundaliniyoga. Yogan består av rörelser, andning, meditation och mantran. Syftet är att bli smidigare, starkare, friskare och hitta inre frid. I rörelserna har man ofta tagit efter hur djuren sträcker, böjer, vrider och töjer sig. Genom kombinationen av Ayurveda av Yoga följer vi de olika årstiderna och hur de påverkar oss. Det blir en läkande process för hela året.
Ayurvedan innehåller 5 000-årig kunskap om hur man dag för dag bygger en god hälsa utifrån sin konstitution, eller dosha, som man använder som begrepp. Att hålla och följa dessa rutiner som t ex att gå upp kl 6 och i säng senast kl 22, att äta efter sin kroppstyp, att arbeta och leva "lagom" och att ta till njutningar som inte ökar ohälsa är några av grunderna.
På YOGA VEDA kan du regelbundet gå på yogan, delta i kurser som fördjupar din kunskap samt få hälsokonsultationer och terapeutiska samtal för att hitta åter till din egen balans.

Jag som driver YOGA VEDA heter Lucia Severed och har yogat i mer än trettio år. Sedan 30 år har jag även arbetat som konsult, coach och terapeut. Mina utbildningar är Mediyogalärare, Ayurevedisk hälsovägledare och yogaledareyogaterapeut, psykosyntescoach, frigörande andningspedagog och jurist. Jag har rest mycket i världen med egenutvecklade verktyg för nätverk och ledarskap, skrivit böcker och föreläst om samarbete, nätverk, kreativitet och ledarskap. Efter ett hälsoomtag njuter jag nu av att bo i den vackra miljön runt Hamburgsund.

Hör gärna av dig

Hitta hit

Gamla Vägen 12, Hamburgsund

Sömnproblem? Om du inte stött på ASMR så är det dags att prova! ASMR betyder Autonomous sensory meridian response och innebär t ex att någon med dämpad röst - gärna viskningar - skapar olika behagliga ljud som ger dig godis för hjärnan. Läs gärna mer här.

Läs mer

Nu har vi haft vår första Yoga & NIA Treat - Helena Kästel och jag, Lucia. En ljuvlig blandning av allvar, glädje, kraft, kundaliniyoga, meditation, mantra, NIA rörelser, skratt, gråt, mediyoga, finstämt, djupa tankar, reflektion kring KKIKKspelet och

Läs mer

Hösten är "skördetid" med hög, klar luft, vackra färger, nya tag, nya idéer och nya möjligheter med ett gott fokus framåt. Och vi börjar sakta förbereda oss för mer kyla och mörker. Vad är bättre då än att hämta extra kraft en dag i Yogans och NIAs tecken

Läs mer

En helt vanlig sommar på kusten med gott och blandat av sol, värme, kyla, blåst, regn, glittrande hav, regnbågar och ständigt skiftande utsikt.Några uppfriskande dagar på Ancient School of Wisdom i närheten av Gränna, mitt i sommarhettan, värmde gott. Jag

Läs mer

Sömnproblem?
Om du inte stött på ASMR så är det dags att prova!
ASMR betyder Autonomous sensory meridian response och innebär t ex att någon med dämpad röst - gärna viskningar - skapar olika behagliga ljud som ger dig godis för hjärnan. Läs gärna mer här.
Du kan även lyssna på ett kort klipp från SVT här
Det finns ett stort utbud ASMR på Youtube, t ex Darling. Det är många unga som nappar på det och i vissa fall är det en hel del prat. En del är tysta och låter bara sin skapade ljud komma igenom. Här är ett exempel.
Sov gott!
Läs hela inlägget »

Kontakt

Du når Lucia på 0703-321320

info@kkikk.se