OM YOGAVEDA 

Välkommen till YOGAVEDA

En plats för styrka, smidighet, avspänning och inre frid

Här har du kommit till en oas mitt i Hamburgsund. Yogastudion har plats för 12 deltagare och du får njuta av yoga anpassad efter år och väder. Du kan komma på måndagar, tisdagar eller onsdagar live eller online via Youtube när det passar dig. Du är även välkommen på samtal, ayurvedisk hälsorådgivning eller en retreat.

YOGAVEDA
står för Yoga och Ayurveda. Båda discipliner drar nytta av varandras metoder och filosofi för att stimulera hälsa och ett lyckligt liv. Den ayurvediska yogan baseras på Kundaliniyoga.

Yogan består av rörelser, andning, meditation och mantran. I rörelserna har man ofta tagit efter hur djuren sträcker, böjer, vrider och tänjer sig.
Ayurvedan innehåller 5 000-årig kunskap om hur man bygger en gynnsam livsstil utifrån sin konstitution, eller dosha, som man använder som begrepp.

Jag som driver YOGA VEDA heter Lucia Severed och har yogat i mer än trettio år. Sedan 30 år har jag även arbetat som konsult, coach, terapeut och kursledare för entreprenörer, chefer och ledare. Mina utbildningar är Certifierad internationell Kundaliniyogalärare, MediyogalärareAyurevedisk hälsovägledare, basmedicin, yogaterapeut, psykosyntescoach, frigörande andningspedagog och jurist. Jag har rest mycket, skrivit böcker och föreläst och drivit program för affärsutveckling, samarbete, nätverk, kreativitet och ledarskap. Sedan några år njuter jag av att bo i den vackra miljön runt Hamburgsund.

Att leda yogapass är grädden på moset i mitt liv:-). Efter att i många år ha drivit, slitit och koordinerat projekt, program och idéer har kroppen fått säga sitt. En idé, själen, livet är inget om det inte får integreras i den absoluta närvaron och friden som t ex yogan kan ge. Yogan öppnar inte bara upp de fysiska flödena i kroppen utan vidgar också medvetandet, friden och meningen. Från mitt perspektiv är yogan en personlig väg till kontakten med existensen - det stora mysteriet.

Min resa med yoga började redan som barn. Så roligt det var! Efter några år övergick jag till balett som var ren nervterror av disciplin. Dans-och rörelselusten vandrade över till dans på lokal och sedan ett långt tag ingenting innan jag fann De Tibetanska Fem som jag regelbundet gjort hemma i mer än 30 år. De Tibetanska Fem gav min kropp och mina sinnen åter glädjen till yogan. För 20 år sedan kom jag i kontakt med Kundaliniyogan och har sedan dess sporadiskt gått på yogasessioner tills jag kom in på Ayurvedisk yoga (som inspirerats av Kundaliniyogan) och utbildade mig i det för att strax därefter utbilda mig till lärare i MediYoga och nu senast en tvåårig utbildning till internationellt certifierad Kundaliniyogalärare. Vilken fröjd! Vilken inspiration!

Att yoga är bra för hälsan finns det en rad forskning om. Inte minst har MediYogainstitutet tagit fram forskning om det.

Välkommen du också att njuta av yogan tillsammans med mig!

Hör gärna av dig

Fyll i formuläret nedan eller smsa till mig på 0703321320 - så ringer jag upp!

HITTA HIT

Bo i Hamburgsund

Det finns flera pärlor att bo på förutom AirBnB om du vill vara hyggligt nära händelsernas centrum och yogalokalen.

Med bil eller cykel
Rörviks Camping, som ligger väldigt naturskönt, kan du campa eller hyra rum. Vi har avtal om boende i rum till bra priser. Det tar 10 minuter med cykel till centrum. 3 minuter med bil.

Till fots
Hamburgsunds Bed & Breakfast mitt i centrum.
Utanför min fantastiska yogalokal finns en trädgård och ett berg med milsvid utsikt!